Hylluppställningsrapport

Nu är sammanställningen av bibliotekens rapporter av hur de ställer upp på hyllorna enligt Dewey äntligen klar. Rapporten är samtidigt minnesanteckningar från ett möte om detta som hölls 17 juni

Man kan konstatera att biblioteken gjort på en rad olika sätt: uppställning enligt löpnummer, fullständigt deweynummer, hyllistor med korta nummer eller långa, hyllistor med anpassningar. Vissa bibliotek särbehandlar flera olika materialtyper, andra inga alls.

Rapporten rekommenderas både för bibliotek som redan är igång med att ställa upp enligt dewey och bibliotek som är i planeringsstadiet.

Läs rapporten här.

Ännu en gång tack till Maria Gullberg, Malmö högskolas bibliotek och Helene Stenman, Umeå UB, som tog initiativ till mötet och höll i det.

Det här inlägget postades i Hylluppställning, Möten & konferenser. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hylluppställningsrapport

  1. Magdalena Svanberg skriver:

    Det är inte så att Malmö högskolas bibliotek och Umeå UB gör på precis samma sätt. Texten gäller Malmö högskola och har felaktigt hamnat även under rubriken Umeå UB. En ny korrekt version kommer på måndag när jag är tillbaka efter Bok & bibliotek. Jag tar bort länken så länge.

  2. Magdalena Svanberg skriver:

    Nu ligger rapporten ute igen, i en korrigerad version

Kommentarer är stängda.