Förbättringar i WebDewey

Idag har en ny version av WebDewey installerats, men en del förbättringar i funktioner och gränssnitt. De viktigaste är:

  1. Man kan nu välja Sök, Bläddra eller Avancerad sökning som startsida. Vi rekommenderar starkt Bläddra som startsida, eftersom vi tycker att denna sökmetod ger mest begripliga resultat,  men varje bibliotek väljer förstås vilka inställningar man vill ha. Inställningen görs under Inställningar > Startsida
  2. Byggda nummer och manualingångar markeras tydligare än tidigare. Symbolen för byggda nummer är en pusselbit och symbolen för manualingångar är en bok.

Ni som också använder den engelskspråkiga Dewey kanske redan lagt märke till dessa förändringar, som gjorts även där. Mer detaljer finns att läsa i den amerikanska Deweybloggen. Där nämns också deweynumrens historik som en ny funktion. Förändringar i deweynumrens innebörd från den 20:e upplagan av Dewey (1989) och framåt finns tillgänglig. Informationen visas i rutan Historik för de nummer där förändringar gjorts. Denna funktion kommer att läggas till även i den svenska WebDewey.

Det här inlägget postades i WebDewey. Bokmärk permalänken.

2 svar på Förbättringar i WebDewey

  1. Pär Johansson skriver:

    Hej,
    länken till am. Deweybloggen pekar fel …

  2. Magdalena Svanberg skriver:

    Tack för påpekandet. Nu ska det fungera.

Kommentarer är stängda.