Dewey för kart- och bildbibliotekarier

25-26 augusti arrangerar vi  en tvådagars specialanpassad kurs i Dewey för klassifikation av kartor och bilder. Det finns fortfarande några platser kvar.

Vi kommer att ta upp hur olika typer av kartor ska klassificeras. T.ex. hur klassar man geologiska kartor, fantasikartor, sjökort och jaktkartor? Vi kommer även att diskutera hur man kan tänka när bilder ska klassificeras, så att vi efter kursen vet mer om det fungerar att använda Dewey på bildmaterial

Preliminärt schema och länk till anmälningsformulär finns här. Anmäl er senast 18 augusti.

Detta är vår första utbildning med inriktning på ett särskilt område, och det ska bli spännande. Vi har fått fler önskemål om ämnesinriktade Deweykurser och och vi ska försöka åstadkomma några sådana i höst. Även de allmänna introduktionerna som vi hållit under det senaste året kommer att upprepas. Information om datum och kursinnehåll kommer senare.

Det här inlägget postades i 900 Historia & geografi, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.