Höstens första Deweyrum – samarbetet i Libris

Glöm inte höstens första Deweyrum. Eftersom vi annonserade temat innan sommaren, och det kanske fallit i glömska, upprepar jag informationen här:

I Deweyrummet 25 augusti diskuterar vi samarbetet kring deweyklassifikation i Libris.  Hur mycket ska vi kolla varandra och hur mycket ska vi lita på det som redan är gjort? Meddelar vi varandra för mycket? För lite? Fungerar det att enas om en enda deweykod per post? Kan samarbetet förbättras? Vad deweyklassificerar NB? Vad gör andra bibliotek? Olika bibliotek kan ha olika ambitionsnivå vad gäller hur utbyggda koder man vill ha, fungerar det? Finns det materialtyper eller ämnen där vi skulle kunna enas om en lägre nivå generellt?

För att delta, följ anvisningarna här.

Utöver dessa teman att diskutera vill jag lägga till en specifik fråga:
I MARC-formatet finns det en möjlighet att lägga till sigel i delfält efter deweykoden, för att ange vilket bibliotek som gjort koden. I  de nu gällande anvisningarna rekommenderar vi inte att man använder sig av denna möjlighet i Libris, men kanske vore det bra att göra det? Det skulle t.ex. underlätta om man vill kontakta just det bibliotek som står för deweykoden. Å andra sidan skulle det innebära ett visst merarbete.

Det här inlägget postades i Deweyrummet. Bokmärk permalänken.