Svenska WebDewey uppdaterad – kanske sista gången som DDC22?

Igår uppdaterades Svenska WebDewey med följande avdelningar på svenska

550 Geovetenskaper & geologi
560 Fossiler & förhistoriskt liv
590 Djur (zoologi)
670 Tillverkning
680 Tillverkning för särskilda ändamål
690 Byggnadsteknik
950 Asiens historia
960 Afrikas historia
970 Nordamerikas historia
980 Sydamerikas historia
990 Övriga områdens historia

En uppdatering av mappade namn och ämnesord har också skett. Nu finns alla ämnesord och namn som mappats fram till igår med i Svenska WebDewey.

Saknas på svenska gör nu tre avdelningar
610 Medicin & hälsa
620 Ingenjörsvetenskaper
660 Kemiteknik

Med detta avslutar vi arbetet med den 22: a upplagan av Dewey på svenska. Vi arbetar sedan i början av sommaren med att uppdatera den svenska Deweyöversättningen till den 23:e upplagan, som utkommit tryckt på engelska och finns tillgänglig i den engelska WebDewey. Från och med nu kommer vi helt att koncentrera oss på detta. Vi behöver revidera de svenska texterna, översätta vissa nya klasser, flytta ämnen som omplacerats till andra deweynummer.

Nästa gång den svenska WebDewey uppdateras kommer det troligen att vara som en första version av den 23:e upplagan, med tabellerna och de tre översta nivåerna på svenska. Resten kommer att kvarstå på engelska tills vi betat av uppdateringen. Under en övergångsperiod kommer både den 22:a och den 23:e upplagan att finnas tillgängliga, och man kommer att kunna växla mellan dem.

De tre kvarstående avdelningar är under granskning, och uppdateras samtidigt till den 23:e upplagan. De kommer alltså att bli de första som görs tillgängliga i sin helhet i den 23:e upplagan. De sista skola bliva de första, eller hur det nu var…

 

Det här inlägget postades i 500 Naturvetenskaper, 600 Teknik, 900 Historia & geografi, DDC23, WebDewey. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.