Svenska utbyggnader i DDC23

Ännu finns bara den 22:a upplagan av Dewey (DDC22) översatt till svenska. Svenska Deweyprojektet arbetar intensivt med att översätta uppdateringarna till svenska, och en testversion av den 23:e upplagan (DDC23) kommer att lanseras i slutet av november om allt fungerar som det ska. DDC23 innehåller en del nummer av särskilt intresse för Sverige och de kan bibliotek som så önskar börja använda redan nu. KB kommer att göra det, och det finns anvisningar i Verktygslådan, där man också kommer åt de nya numren i form av pdf:er. Det ämnen som berörs är Sveriges historia, Sveriges arkeologi, svensk litteratur, renskötsel och samiska språk. Det går också att återfinna dessa nya nummer i den engelska WebDewey.

Det här inlägget postades i 400 Språk, 600 Teknik, 800 Litteratur, 900 Historia & geografi, DDC23. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.