Se filmen om 23:e upplagan av Dewey och Förenklingen av Svenska ämnesord

Mer film!

Nu finns filmen från webbinariet 15 december 2011 att ta del av för er som missade direktsändningen eller vill repetera. Ämnet var den 23:e upplagan av Dewey och Förenklingen av Svenska ämnesord, presenterat av Magdalena Svanberg respektive Ingrid Berg. Avsnittet om Svenska ämnesord börjar 43 minuter in på filmen.

Ibland är det tyst en lång stund. Oftast beror det på att någon i lokalen ställer en fråga och vi lyssnar på den. Inför framtida filmningar ska vi försöka förbättra detta. Vi tar gärna emot förslag på hur, liksom andra idéer om vad vi bör göra annorlunda. Kommentera här eller skriv till dewey[snabel-a]kb.se

Presentationerna finns här
Nyheter i 23:e upplaga av Dewey

Förenkling av Svenska ämnesord

Det här inlägget postades i DDC23, Deweyrummet, Inspelningar, WebDewey och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

1 svar på Se filmen om 23:e upplagan av Dewey och Förenklingen av Svenska ämnesord

  1. Magdalena Svanberg skriver:

    Ingrid nämnde Library of Congress rapport om pre- och postkoordinering av LCSH i svaret på en fråga om förenklingen av Svenska ämnesord. Vi lovade att lägga ut länken till rapporten, här är den http://www.loc.gov/catdir/cpso/pre_vs_post.pdf

Kommentarer är stängda.