Allmän övergång till 23:e upplagan

Den 23:e upplagan av Dewey har funnits tillgänglig i knappt två månader. Vissa bibliotek använder redan den 23:e upplagan, medan andra fortfarande använder den 22:a. Vi föreslår en allmän övergång den 15 februari. Då kommer också texter i Verktygslådan om upplageuppgifter att ändras.

6 mars planeras hela den 23:e upplagan finnas tillgänglig på svenska enligt den blandade modellen. Vi arbetar med en lösning så att alla mappade ämnesord kan visas tillsammans med den 23:e upplagan (just nu visas bara de som kodats som den 23:e upplagan). Slutdatum för detta är inte fastställt ännu.

Lite senare under våren kommer maskingenereringen att ge deweykoder ur den 23:e upplagan istället för ur den 22:a.

Har ni synpunkter eller funderingar kring övergången till den 23:e upplagan, skriv till mig enligt fornamn.efternamn@kb.se, eller kommentera här.

Det här inlägget postades i DDC23. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.