En vecka kvar på projektet Dewey för folk- och skolbibliotek

Tiden går fort när man har roligt. 9 mars blir min sista dag som projekledare och jag går sedan tillbaka på heltid till Stockholms stadsbibliotek. Jag kommer att prata om Dewey både på Libris inspirationsdagar 26/3 och på konferensen ”Vad väntar vi på ” 25/4 så jag kommer inte helt att lämna frågan.

Jag kommer heller inte att släppa kontakten med ”mitt” pilotbibliotek Sigtuna folkbibliotek. Igår hade vi ett uppföljningsmöte där vi summerade vad som hänt och där alla fick möjlighet att ge synpunkter. Den lugna start som man valt genom att börja med Dewey på nya vuxenböcker från 2012 var alla nöjda med. Personalen fick utbildning i januari och det börjar sakta bli mer Deweyklassifikation i biblioteken. Än så länge bara i katalogen genom att fältet 082$a läggs in av personalen, men snart kommer hyllplacering enligt Dewey finnas både i katalogen och på böckerna för avdelning 200 (Religion). BTJ:s hyllista är inte helt klar och en test görs med 200.

Nya böcker lånas ut direkt, så på hyllan för nya böcker har även böcker från 2011 placerats.

Sigtuna ny hylla

Nya böcker från 2012 (och 2011)

Fikapaus

Det här inlägget postades i Folk- och skolbibliotek och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.