WebDewey Sök nu i produktion

Nu är testperioden över och WebDewey Sök är i produktion. Välkomna att dela och sprida länken som är http://deweysearchsv.pansoft.de/webdeweysearch/

Verktyget har tagits fram av det tyska företaget Pansoft och kommer att användas i Sverige, Tyskland och troligen också Norge. Sverige är först ut.

Skriv in en term eller ett deweynummer och klicka på Sök. Termerna i träfflistan leder in i Deweysystemet. Siffrorna visar antalet träffar i Libris och leder till en sökning i Libris webbsök. Det går också att navigera i strukturen genom att klicka sig fram. I vyn för Deweysystemet visas antalet träffar för en exakt sökning på vald deweyklass i den vänstra kolumnen. I den högra kolumnen visar antal träffar i vald klass och dess underordnade klasser, alltså en trunkerad sökning på valt nummer.

641.815 Bröd och brödliknande livsmedelEn sökning på bröd leder till exempel till denna träfflista. Från den kan man gå vidare in i Deweysystemet eller direkt till Libris webbsök. Om man är ute efter söta bakade produkter gäller dock en annan deweykod.

N641.8654 Småkakorär man går vidare in i Deweysystemet finns en hänvisning som visar att bakverk istället återfinns här. Numret vidareindelas, och det finns till exempel ett särskilt nummer  för småkakor, där makroner klassificeras. Sökningen i Libris ger dessa träffar.

De allra flesta problem som rapporterade i det tidigare inlägget om testversionen är lösta. Det enda som kvarstår är att vissa nummer inom hakparenteser, som inte är giltiga deweynummer fortfarande visas.

Diskussioner kring hur sökverktyget ska kunna presenteras tillsammans med Libris webbsök pågår, och vi hoppas kunna åstadkomma en bra lösning. Vi återkommer i frågan.

Det här inlägget postades i WebDewey och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

1 svar på WebDewey Sök nu i produktion

  1. Pingback: WebDeweySearch finns nu som en länk i Bläddra ämnesvis i Libris | Deweybloggen

Kommentarer är stängda.