Tid att ta farväl

I fredags arbetade jag min sista dag på KB och i dag tog min anställning som undervisande bibliotekarie på Karolinska institutets bibliotek vid. Det känns mycket bra att börja med något nytt, men samtidigt tråkigt att lämna Dewey, kunskapsorganisationssystem, och framför allt alla personer som jag haft förmånen att få samarbete med som projektledare för Deweyprojektet. Trots stora arbetsinsatser och verktyg som inte alltid fungerat optimalt så har ni  varit glada, entusiastiska och ivriga att lära er ett nytt system.

Förra veckan höll jag och Pia en veckokurs i Deweyklassifikation och som vanligt var det mycket roligt och inspirerande. Det tar jag som ett tecken på att det här med ”undervisande bibliotekarie” nog blir helt rätt för mig. I introduktionen på KIB idag blev det också uppenbart att jag visserligen lämnar Dewey, men faktiskt inte kunskapsorganisationssystemen. MESH (Medical Subject Headings) kommer att vara oerhört centralt i mitt arbete, så nu är det dags att använda systemen istället för att arbeta med dem bakom kulisserna. 

Tack alla, och hoppas vi ses! Jag vill också önska lycka till i det fortsatta arbetet med Dewey.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.