Sigtuna blir gästbloggare på Deweybloggen

Sigtuna folkbibliotek började 2012 att klassificera och ställa upp nya böcker enligt Dewey. Sigtuna var pilotbibliotek i mitt projekt Dewey för folk- och skolbibliotek och jag fortsätter att följa deras arbete med intresse. Jag har på förmiddagen deltagit i ett Deweymöte för personalen på huvudbiblioteket i Märsta. Arbetet löper på bra och personalen har inte stött på svårigheter som inte gått att lösa. En fördel med att börja i liten skala med Dewey på ny hylla för böcker från 2012 är att det går att ändra utan stor arbetsinsats.

Maria Jansson, bibliotekarie i Märsta, kommer att gästblogga på Deweybloggen. Det första inlägget kommer nästa vecka.

 

Grop för nytt bibliotek i Märsta. Inflyttning planerad till 1:a kvartalet 2014.

 

Det här inlägget postades i Folk- och skolbibliotek, Hylluppställning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Sigtuna blir gästbloggare på Deweybloggen

  1. Jag vill inte alls ta ifrån Sigtuna cred för deras arbete med Dewey, men Härnösand var faktiskt första folkbiblioteket (tillsammans med Sveriges depåbibliotek) i Sverige som gick över till DDK.

    • Harriet Aagaard skriver:

      Härnösands sambibliotek är det första bibliotek med folkbiblioteksmedier som börjat med Dewey. Jag tycker ändå att man kan säga att Sigtuna är det första folkbiblioteket som valt att byta klassifikationssystem. I Härnösand följde folkbiblioteket universitetsbibliotekets beslut. Det förringar inte alls Härnösands arbete och jag rekommenderar intresserade bibliotek ett studiebesök på sambiblioteket.

  2. Pingback: Sigtuna bibliotek gästbloggar | 2020 KoM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.