Förslag om förenklade koder för inspelningar av populärmusik

Kungliga bibliotekets avdelning Audiovisuella medier har efter att ha klassificerat musik med Dewey sedan 20120701 kommit fram till att de behöver en förenkling  för inspelningar av populärmusik. Riktlinjen för klassifikation med Dewey i Sverige är att vi ska följa internationell standard som underlättar samarbete om katalogposter internationellt och därmed medför en rationalisering för svenska bibliotek. Det har dock visat sig svårt att hitta bibliotek utomlands som följer Dewey fullt ut för inspelningar av populärmusik  på fonogram och video.

Svenska Deweyredaktionen stödjer Audiovisuella mediers förslag, om svenska bibliotek kan enas om förslaget. Jag är tacksam om bibliotek och institutioner som klassificerar inspelningar av populärmusik läser förslaget och skickar synpunkter på det till dewey@kb.se senast 8 april.

Förslag om Förenklad Dewey för musik

Det här inlägget postades i 700 Konst & fritid och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.