Sigtuna har fått nya lokaler

Sigtuna (Märsta) barnhylla med DDK

Barnhylla

Sigtuna, som började med Dewey för nya böcker 2012, har nu fått sitt nya bibliotek. Det ligger centralt i Märsta centrum, inte långt från det gamla biblioteket, men betydligt mer i centrum och synligt.

En tanke med att börja med Dewey redan 2012 var att förbereda sig inför uppställning i det nya biblioteket. Hur blev det? Monica Dahlgren och hennes personal är fortfarande nöjda med uppställning med Dewey, men äldre fackböcker står kvar efter SAB på vuxenavdelningen. Deweyhyllorna växer, men nya böcker är ofta utlånade, så antalet hyllmetrar med Dewey växer långsamt i biblioteket. Skönlitteraturen står för sig och inte på deweyhyllan – det gjorde den inte från början.  En nackdel är, påpekade en i personalen, att fackböckerna på SAB-hyllan börjar se gamla och tråkiga ut. Detta trots att man gallrat rejält inför flytten, från cirka 61000 volymer till 43000.

Barnfack är däremot uppställd efter Dewey. Det är tydligt skyltat och ser ut att vara lätt att hitta. Det blir intressant att få höra mer om vad barnen tycker. Sigtuna har lovat att prata om barn och Dewey på användrmötet 10/4. När flyttstressen lagt sig kommer vi även att få ett nytt gästbogginlägg på Deweybloggen.

Sigtuna (Märsta) hylla uppställd efter DDK

DDK-hylla

SAB-hylla

SAB-hylla

Det här inlägget postades i Folk- och skolbibliotek, Hylluppställning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Sigtuna har fått nya lokaler

  1. Pia Malmberg-Kronvall skriver:

    Var har ni fått fatt i de fina knubbarna, som sticker ut från bokryggarna och är lättare att se när man letar efter en särskild avdelning bland hyllorna? // Pia

  2. Anne Edeborg skriver:

    De dubbelsidiga etikettlisterna finns på Eurobib. Vi är väldigt nöjda! /Anne

Kommentarer är stängda.