Deweykurser våren 2017

Vårens deweykurser är nu planerade. Kurserna kommer även i fortsättningen att bestå av två delar: uppgifter att  lösa individuellt i  förväg samt deltagande i kursen i Stockholm.

Introduktionskurs i Dewey 31 maj ( ändrat från 5 april)
Det är svårt att lära sig allt om Dewey på en dag. Kursdeltagare får i uppgift att titta på filmen om sökning i Svenska WebDewey samt att lösa ett antal uppgifter som handlar om sökning. Vi går igenom svaren på kursen.

Kursen är avsedd för alla som vill:
• få en introduktion till Dewey
• som vill veta mer om hur Dewey fungerar
• kunna planera en övergång till Dewey

Mer information och anmälan

20-22 mars – Fördjupningskurs
Kursen är avsedd för dig som katalogiserar och på egen hand ska kunna konstruera fullständiga Deweykoder. Egna övningar är en viktig del av kursen.

Kursdeltagare kan ha olika förkunskaper. Därför  ingår det i kursen att titta på de webbfilmer om Dewey som finns i verktygslådan samt göra ett antal sök- och klassifikationsuppgifter. En fördel med att göra detta i förväg är att det går lätt att repetera moment som upplevs som komplicerade.

Mer information och anmälan

Har du inte tid att gå en kurs? Gå till Deweysidorna i Katalogisatörens verktygslåda. Där finns en hel del information. Under Kurser mm. finns undermenyer med olika typer av utbildningsmaterial.

Det här inlägget postades i Utbildning, WebDewey och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.