Happy Valentine’s Day!

Glad   394.2618! (Alla hjärtans dag)

Det finns koder i Dewey  för många dagar som vi firar. 394.26 handlar om helgdagar i allmänhet och kan sedan delas in i 394.261-394.264 sekulära helgdagar, som sedan delas in efter del av året. Alla hjärtans dag hamnar under 394.261 helgdagar under december, januari eller februari.

Alla hjärtans dag har ursprung i medeltida traditioner, men kom sent till Sverige. Nordiska museet har skrivit om Alla hjärtans dags historia

På min arbetsplats firade vi med vaniljhjärtan.

 

De religiösa helgdagarna – var placeras de? Under 394.26 finns även religiösa helgdagar. Vi kan snart se fram emot 394.2667 Påsk (kristen). Judisk påsk (Pesach) samsas med andra judiska högtider under 394.267. Religiösa helgdagar behandlas också under religion. De icke-religiösa helgdagarna sprids inte ut, utan är kvar under 391-394 Seder.

Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.