Om oss

Harriet Aagaard
Intressen:
641
810-890 med viss ambition att läsa 853

 

 

6 svar på Om oss

 1. Peter Rydén skriver:

  Jag vill ha tillgång till webdewey.

  / Peter Rydén, Tingsholmsgymnasiets bibliotek

 2. Magdalena Svanberg skriver:

  Inloggningsuppgifter kommer per e-post, Peter. Är du er kontaktperson?

 3. Tea Andreasson skriver:

  Hejsan! Vi är ett gäng Bibliotekarie-studerande personer som just nu sitter och försöker katalogisera in olika barnböcker i DDK. hittills har vi kommit fram till att Astrid Lindgrens verk rimligtvis borde ligga på 839.78, men den klassen finns inte. Vart ska vi då lägga dom? Vart finns platserna i DDK för bilderböcker skrivna av en enskild svensk författare. Om det inte finns en given kategori – ska dessa ställas tillsammans med all annan skönlitteratur. Ska tex Ingrid vill bada (janouch) stå brevid modershjärtat?

  Svara gärna

 4. Hej
  Jag har under de senaste månaderna inte kommit in på min inloggning i Webdewey, jag har användare Akrahall och önskar snarast en ny lösen.
  vänligen
  Birgitta

 5. R.L. skriver:

  Min fråga gäller huvudklassen 800. Jag skulle vilja veta varför man ibland lägger en extra nolla mellan genre/tidsindikatorn och 09 för historia-analys (eller mellan 09 och tidsindikatorn) och i andra fall gör man inte det. Tre exempel:
  813.009 för Amerikanska romaner och noveller—historia och analys
  813.5209 för criticism of early 20th-century American fiction in English
  810.9006 för American literature (English)–2000—history and criticism

 6. Harriet Aagaard skriver:

  Hej, som du märker är inte bloggen den bästa kontaktsättet för snabba svar. Generellt i Deweysystemet används olika nollor för att kunna uttrycka olika saker vid vissa nummer. Det gör dock systemet lite oregelbundet och besvärligt. Just 800 är svårt när man kommer till skönlitterära samlingsverk och litteraturvetenskap om specifika ämnen. Om man inte kommer att klassificera dessa ofta kan det vara bättre att utnyttja presentationen för 800 under http://www.kb.se/katalogisering/Klassifikation/DDK/Om-DDK/aldreutbildningsmaterial/ om man behöver mer hjälp en det man får från de färdigbyggda numren.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.