EDUG 2012 Symposium

Den 26- 27 april höll EDUG (European DDC Users’ Group) sin årliga konferens på British Library, Boston Spa. Flera bra presentationer hölls bland annat kring Dewey och dess användbarhet. Neil Wilson från British Library var keynote speaker. Hans presentation handlade om hur man på British Library skapar en ”linked open data” version av British National Bibliography med Dewey-information.  Eva-Lisa Holm Granath berättade om Linköpings övergång till Dewey på ett inspirerade sätt och Magdalena presenterade det nya verktyget WebDewey Search, vilket väckte intresse från brittiskt håll. Även mappningen mellan Dewey-koder och Svenska ämnesord var något som fick de flesta att spetsa öronen, när vi presenterade det på nästa dags arbetsmöten. Michael Panzer från Deweys redaktion pratade om Dewey som metadata. Till exempel vilken upplaga, översättningen etc som en Deweykod står för och hur det kan vara bra för maskingenerering. Även data för att få hjälp med att bygga Deweynummer finns det idéer kring. På EDUGs webplats ska man kunna läsa mer från mötet, men det dröjer nog ett tag.

Det här inlägget postades i Möten & konferenser och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på EDUG 2012 Symposium

 1. Magdalena Svanberg skriver:

  Programmet finns tillgängligt här http://www.slainte.org.uk/edug/docs/EDUG_meeting_2012.pdf och presentationerna kommer så småningom att läggas ut på EDUG:s webbplats

 2. Marie N Hedbom skriver:

  Vad spännande!
  Jag har lyft frågan om medlemskap för KTHB och hoppas kunna delta vid nästa års konferens.

  • Pia Leth skriver:

   Det tycker jag absolut att ni ska göra, både medlemsskap och delta nästa år som blir i Oslo

   Pia

 3. Magdalena Svanberg skriver:

  Nu finns presentationerna utlagda, här: http://www.slainte.org.uk/edug/meetings.htm#presentations

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.