Äntligen! 23:e upplagan på svenska

Så känns det i alla fall för oss som arbetat med att översätta uppdateringarna och inlemma dem i den svenska versionen.

Nu finns alltså den 23:e upplagan av Dewey på svenska enligt den blandade modellen. Sökning i  den 23:e upplagan fungerar därigenom lika bra som i den 22:a. Alla mappade ämnesord och namn visas och är sökbara när man valt 23:e upplagan. När man väljer 22:a upplagan ingår däremot bara de som tidigare kodats med upplaga 22. Välj alltså 23:e upplagan när ni vill söka på Svenska ämnesord och namn.

Om ni upptäcker något som inte fungerar eller ser konstigt ut – hör av er! Nu när uppdateringarna är klara har vi återigen möjlighet att översätta mer efter behov. Vi tar gärna emot förslag på vanligt förekommande koder, koder med svårbegripliga texter eller anvisningar och koder som ni av andra skäl tycker borde finnas på svenska.

Det här inlägget postades i DDC23, WebDewey. Bokmärk permalänken.