Konferensvecka

Denna vecka råder konferensfeber på det svenska Deweyredaktionen. På onsdag 25 april arrangerar vi Vad väntar vi på? Dewey för folk- och skolbibliotek. Huvudansvarig är Harriet Aagaard, f.d. projektledare för projektet Dewey för folk- och skolbibliotek, men vi andra (d.v.s. jag och Pia Leth) är också involverade. På onsdag får man veta mer om vad folk- och skolbiblioteken väntar på . Monica Dahlgren, bibliotekschef i Sigtuna och Eva Myrhage, Härnösands sambibliotek rapporterar från arbetet med Dewey från sina respektive bibliotek, Harriet summerar projektet och jag bidrar med att berätta om KB:s arbete. Dessutom får man veta hur den svenska utgivningen 2011 deweyklassificerades. Det finns fortfarande platser kvar, anmäl er helst idag måndag och senast imorgon tisdag om ni vill vara med.

Jag håller som bäst på och förbereder mig. I min presentation på onsdag får ni bland annat veta mer om hur en gemensam hyllista baserad på den förkortade utgåvan av Dewey skulle kunna se ut och under vilken rubrik dessa böcker kan hamna.

Efter avslutad konferens drar jag och Pia vidare till Boston Spa och det årliga EDUG-mötet 26-27 april i Boston Spa. Första dagen är ett symposium ooch innehåller två svenska inslag. Eva-Lisa Holm Granath presenterar införandet av Dewey på Linköpings UB och jag ger en kort demonstration av verktyget WebDewey Sök, som jag bloggat om här.

Det här inlägget postades i Folk- och skolbibliotek, Möten & konferenser och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.