Svenska Dewey i Norge

Vi har från svensk horisont haft stor nytta av det norsk-svenska deweysamarbetet. När den svenska deweyredaktionen inte kan placera in nordiska företeelser i Deweysystemet frågar vi ofta våra norska kollegor till råds. Med sin långa erfarenhet av Dewey kan de ofta hjälpa oss.

Vi är därför glada att vi också kan bidra med våra erfarenheter i samarbetet. I  mars deltog jag i ett seminarium om norska WebDewey vid det årliga Bibliotekmøtet i Stavanger. Jag berättade om hur arbetet med dewey i Sverige har återanvändning och samarbete som ledstjärnor.

Seminariet sammanfattas i ett blogginlägg i den  norska WebDeweybloggen. Presentationerna finns tillgängliga både på Bibliotekmøtets och Norsk komités for klassifikasjon og indeksering (NKKIhar :s) webbsidor.

KB har relativt lång erfarenhet av att koppla samman, eller mappa, ämnesord till klassifikationssystem. Ingrid Berg och Pia Leth är därför inbjudna till ett seminarium om mappning av ämnesord till Dewey för att berätta om sina erfarenheter av att mappa Svenska ämnesord till Dewey. Seminariet arrangeras av Nasjonalbiblioteket, NKKI och Høgskolen i Oslo och Akershus. Läs mer i detta blogginlägg.

Det här inlägget postades i Möten & konferenser och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.