Deweyrum i april och maj

Nu kan vi annonsera teman för de Deweyrum som kommer att äga rum under april och maj. Den tid som gäller är 13.30-14.30, anvisningar under Deweyrummet i bloggens huvud.

18 april (observera: onsdag) Särskilda företag och industrier

Många verk om särskilda företag och industrier klassificeras under 338 Produktion. Vi tittar på dessa nummer, och också på andra nummer som används bland annat under 380 Handel, kommunikationer, transport och olika nummer under 670 Tillverkning och 680 Tillverkning för särskilda ändamål

19 april Datavetenskap 004-006 (observera: avvikande tid, kl 10.30-11.30)

Vi tittar bland annat på den prioritetsordning som gäller hela 004-006, hur olika aspekter på särskilda programspråk klassificeras, hur utrustning med många olika funktioner, t.ex. smarttelefoner klassificeras (jo, det heter så enligt Språkrådet). Hör gärna av er med fler frågor ni vill ta upp.

3 maj Deweyklassifikation av databaser

Många bibliotek katalogiserar numera databaser i Libris, och klassificerar dem därmed också. Vi tittar på hur  olika typer av databaser kan hanteras i Dewey. Meddela gärna särskilda problem ni vill ta upp.

Det här inlägget postades i 000 Datavetenskap, information och allmänna verk, 300 Samhällsvetenskaper, 600 Teknik, Deweyrummet och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Deweyrum i april och maj

 1. Magdalena Svanberg skriver:

  På grund av krock med annat möte hålls Deweyrummet 19 april på en annan tid, kl 10.30-11.30. Hoppas ni ändå har möjlighet att delta

 2. Christina Hagerlid skriver:

  Hej!
  Vi undrar om dessa båda deweyrum 18-19/4 kommer att spelas in så man kan titta i efterhand? Flera av oss kan tyvärr inte delta dessa datum.

  Hälsningar,
  Christina Hagerlid
  c

  • Magdalena Svanberg skriver:

   Ja, vi spelar numera alltid in så att man kan titta i efterhand. Synd att ni inte kan vara med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.